Revalideren in het zorghotel

Revalideren in het zorghotel

Toen ik hoorde dat ik eindelijk in aanmerking zou komen voor een nieuwe knie ben ik me gaan oriënteren op welke wijze ik na de operatie graag zou willen revalideren.

In de krant las ik een artikel over het zorghotel Buren op Terschelling. Ja, dacht ik … waarom ook niet. Herstellen en vakantie klinkt als een logische combinatie.

Na contact te hebben opgenomen met het hotel blijkt dat de zorg wordt verleend door Wad!Zorg. Zij helpen met de meest basale dingen waaronder in- en uit bed komen, douchen en met aankleden.

Maar naast zorg bieden ze ook de mogelijkheid om te revalideren. In overleg komt de fysiotherapeut iedere dag om oefeningen te doen. Dit alles om het herstel zo snel mogelijk te laten gaan en dat, als ik straks weer naar huis mag, ik me ook zelfstandig kan redden.

SAMEN

Samen met Eefje, de wijkverpleegkundige die tevens het hotel runt, hebben we een zorgplan opgesteld. Daarin wordt vastgelegd wat voor een zorg er verleend gaat worden, welke begeleiding er is, met welk doel de zorg wordt verleend maar ook wat mijn wensen en behoeften zijn.

Omdat ik het geluk had dat ik in juni geholpen werd en daarna naar Terschelling ging, arriveerde ik met 25 graden in het gezellige hotel.

De zorgkamers bevinden zich op de begane grond en hebben een terras waar we heerlijk buiten konden zitten. Wat een goed begin van de revalidatie en de vakantie!

De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Ze hebben ook een ruime badkamer waar je eenvoudig met de rolstoel in kunt. Verder ziet de kamer eruit als een luxe hotelkamer.

Al met al is de revalidatie enorm meegevallen. Door het gevoel van vakantie en dat niets hoeft heb ik het gevoel gehad dat ik in alle rust kon herstellen. En waar kan je dat nou beter dan aan het strand op Terschelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *